Reguli

Regulament de utilizare

1. 1  Prezenta pagină web are scopul de a efectua un sondaj electoral pentru identificarea opiniei utilizatorilor de Internet asupra candidaturii potrivite pentru funcția de primar al Municipiului Chișinău.


1. 2 La sondaj pot participa utilizatorii rețelei de Internet înregistrați în sistemul Simpals ID, prin accesarea site-ului web www.votum.md și urmarea pașilor necesari pentru votarea candidatului potrivit la postul de primar al Municipiului Chișinău.


1. 3
 Utilizatori Simpals ID, înregistrați înainte de 1 ianuarie 2019, pot participa la sondaj fără nici o restricție. Însă utilizatorii noi, care s-au înregistrat după 1 ianuarie 2019 și doresc să voteze pe Votum.md, trebuie să:


1.4.1.
Confirme numărul de telefon.


1.4.2.
Obțină statutul de „cont verificat"

  • După înregistrare, trebuie să accesați setările contului dvs. și să intrați în secțiunea „cont verificat"


  • Pentru a primi statutul și a continua votarea pe Votum.md, utilizatorii trebuie să facă o fotografie cu buletinul în mână și s-o încarce, împreună cu acordul privind stocarea datelor cu caracter personal, semnat.

  • Acordul semnat trebuie scanat sau fotografiat. Încărcați fișierul cu fotografia și acordul în fereastra specială. Apoi trimiteți datele la examinare. După ce informațiile vor fi moderate, contul va obține statutul de “cont verificat”.


  • Informațiile primite vor fi codificate și protejate. Niciun utilizator nu va putea vedea detaliile din buletinul sau acordul dvs.

Cum să votaţi?

2. 1  Pentru a participa la sondaj, trebuie să efectuați următorii pași:

- Accesați site-ul www.votum.md;

- Conectați-vă la contul dvs.;

Pentru a putea participa la vot:

- selectați candidatul pentru care doriți să votați;

- Faceți clic pe butonul „Votează”, care va apărea după ce veți face clic pe pictograma candidatului pentru care doriți să votați;

- În caseta de dialog, care va apărea după ce veți face clic pe butonul „Votează", vi se va propune să indicați vârsta, sexul și locul de reședință. În această casetă de dialog dvs. confirmați că sunteți de acord cu acest Regulament;

- Faceți clic pe butonul „Votează”, situat în partea de jos a casetei de dialog;

- La adresa dvs. de e-mail va fi trimisă o scrisoare cu un cod personal;

- În partea de jos a sondajului, în lista alegătorilor, puteți introduce codul dvs. personal ca să vă asigurați că votul dvs. a fost numărat.


2. 2  Toate datele colectate în cadrul prezentului sondaj au un caracter pur informativ, iar rezultatele sunt disponibile în tip real doar utilizatorilor care au participat la sondaj.


2. 3 Conform cerințelor Legii nr. 133/2011 privind protecția datelor cu caracter personal, votum.md are obligația de a administra datele personale în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate. Prin completarea formularului privind înregistrarea ca Utilizatori Simpals ID și accesarea tastei ,,Înregistrare", utilizatorul declară că își dă consimțământul în mod expres și neechivoc ca datele sale cu caracter personal să intre în baza de date a SRL ”Simpals” și să fie prelucrate și folosite în viitor de către aceasta.