Despre proiect

Votum.md este un site de sondaje sociologice independente, unde se efectuează cercetarea opiniei populației cu privire la cele mai actuale problemele publice. Pe Votum.md își poate expune opinia oricine are acces la Internet.

Sondajele sociologice se desfășoară cu condiția anonimatului în format de vot. Pentru a evita așa numitul „carusel" (când alegătorul votează de câteva ori de pe același cont), votul se atașează la numărul de telefon, care trece și printr-un proces de verificare.

După ce s-a făcut alegerea și s-a votat, fiecare participant la sondaj primește prin e-mail un cod de confirmare generat special. Folosindu-l, acesta își poate urmări votul din lista alegătorilor. De asemenea, poate vedea rezultatele și datele statisticile ale sondajelor, de exemplu, numărul de alegători, sexul și vârsta acestora. Rezultatele votării sunt disponibile numai pentru participanții la sondaj.

Votum.md este un proiect non-profit, care nu este finanțat de nici o organizație, politician sau partid. Sondajele efectuate sunt doar de cercetare și oferă cele mai fiabile date, bazate pe opinia majorității.